Variabele data printen (tekst/cijfers/barcodes)

Wil je stickers op rol personaliseren met tekst, cijfers of een barcode? Kortom; wil je variabele data printen? Dat kan! Hoe? We leggen het je hieronder uit. 

Wat hebben we van je nodig?

Allereerst hebben we een bestand nodig met daarin alle data die je op de stickers/etiketten geprint wilt hebben. Je kunt dit aanleveren in een CSV, XLS of XLSX bestand. Variabele tekst wordt altijd in de kleur zwart geprint. Een andere kleur is niet mogelijk. Daarnaast heb je keuze uit een aantal standaard fonts:

Mogelijke barcodes 

Wil je een barcode laten printen op de stickers? Wij kunnen de volgende barcodes voor je op de stickers printen: EAN8, EAN 13, CODE 39, CODE 128, Int. 2 of 5 en QR. 

Jouw drukbestand en databestand 

Het is mogelijk om meerdere variabele data in je bestand op te nemen, bijvoorbeeld een tekst en een cijfercombinatie. Deze kunnen op verschillende plekken in het drukbestand geplaatst worden. 

Stel je wilt een serienummer plaatsen en een serienaam. Je maakt dan in jouw data bestand twee kolommen aan. De één noem je 'serienummer' en de andere kolom noem je 'serienaam'. Wil je 500 stickers laten drukken? Dan bestaat een kolom data-informatie uit 500 cellen. Houd er rekening mee dat er geen lege cellen in het bestand mogen zitten. 

De positie van de data-informatie geef je in jouw drukbestand aan met angle brackets (<< >>). In dit geval zou dit dus <<serienummer>> zijn en <<serienaam>>. 

Het is belangrijk dat de naam van de kolom exact overeenkomt met de naam tussen de angle brackets in je bestand. 

Tot slot maak je de tekst die je tussen angle brackets hebt gezet op in steunkleur 'VDP' en je bestanden (drukbestand + databestand) zijn klaar om aangeleverd te worden. 

Tip: reserveer genoeg ruimte in jouw drukbestand voor de personalisering. Neem de langste reeks in jouw databestand als uitgangspunt en kijk of de inhoud hiervan past in de ruimte die je hebt gereserveerd. 

Voor een barcode geldt dat deze minimaal 10 mm hoog moet zijn. 

Gepersonaliseerde stickers/etiketten op rol bestellen

Wil je met variabele data ingeprinte stickers/etiketten gaan bestellen? Dit kan niet in onze online shop. Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice. Dan regelen we het voor je!