Bestand drukklaar maken in Canva

Canva is een gratis online opmaak programma. Ideaal voor wanneer je geen grafisch professional bent. Canva kun je onder andere gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld visitekaartjes, flyers, poster en briefpapier. In de bibliotheek kies je eenvoudig een ontwerp, of je maakt er helemaal zelf eentje vanaf scratch. 

Afloop in Canva aanmaken 

Wanneer je een ontwerp kiest uit de bibliotheek en deze vervolgens op jouw canvas sleept, zal er Canva automatisch rekening houden met de afloop. Afloop is de extra ruimte die we nodig hebben voor het netjes kunnen snijden van drukwerk. 

Ga je zelf aan de slag met een ontwerp of voeg je bepaalde elementen toe aan een gekozen ontwerp uit de bibliotheek die tot aan de rand moeten (door)lopen? Zet deze elementen dan niet tegen de snijrand aan, maar laat deze elementen altijd tot buiten het canvas lopen, zoals het voorbeeld hieronder. Doe je dit niet, dan worden deze niet meegenomen in de afloop. 

Ben je klaar met ontwerpen? Dan klik je rechtsbovenin op 'download' en sla het bestand op als PDF - Print. Vergeet niet 'Crop marks and bleed' aan te vinden. Je hebt dan vervolgens beschikking over een hoge kwaliteit PDF die geschikt is om te laten drukken. 

Heb je vragen en/of zijn er onduidelijkheden over bovenstaande? Neem dan even contact op met onze klantenservice!