Bijzondere snijtechnieken en cutcontouren

Standaard kun je kiezen uit het (schoon)snijden of contoursnijden van plaatmaterialen, maar er is meer mogelijk dan dat. We leggen het je hieronder uit. 

Insnijden

We snijden het materiaal in met een mes (recht bewegend). Wil je materiaal in laten snijden? Je geeft dit aan met steunkleur 'CutcontourScore'. Producten waarbij standaard de insnijdtechniek wordt toegepast zijn bijvoorbeeld makelaarsborden

Materialen die hiervoor geschikt zijn: 

  • Kanaalplaat

V-vorm

We ruilen een recht bewegend mes in voor een schuin afgesteld mes. Hiermee snijden we een V-vorm. Beide zijden zijn in 45° gesneden, zodat de hoek 90° is. We snijden niet volledig door de plaat heen. De onderste laag blijft over. Hierdoor wordt vouwen mogelijk gemaakt. Wil je gebruik maken van de V-vorm snijtechniek? Je plaatst dan een losse lijn in de opmaak. De lijn is het hart/middelpunt van de V. Je geeft deze aan met 'CutcontourVcut'. 

  • Reboard 

Snijden tot de backing

Dit is enkel van toepassing op onze folies. We snijden daarbij niet door te backing heen, maar tot de backing. Dit wordt ook wel 'Kisscut' genoemd. Deze techniek geef je aan met steunkleur 'CutcontourKiss'. 

  • al onze foliesoorten


> Lees hier hoe je een cutcontour aanmaakt. 

Wil je gebruik maken van één van bovenstaande technieken? Je kunt dit niet bestellen in onze webshop. Neem daarom even contact op met onze klantenservice. Dan regelen we het voor je.