Hoe en wanneer moet ik mijn bestanden aanleveren / uploaden?

Omdat wij na je bestelling pas definitief alle specificaties weten is het uploaden pas mogelijk nadat de bestelling volledig is geplaatst. Dit betekent dat jouw bestanden pas aangeleverd kunnen worden nadat jij alle gegevens hebt ingevuld en jouw bestelling hebt afgerekend. Na het plaatsen van je bestelling verwijzen we je direct door naar de omgeving waar jij jouw bestand kunt uploaden. Het uploaden van het drukbestand is de laatste stap waarmee jouw bestelling definitief wordt. 

Belangrijk: als er iets technisch niet in orde is met jouw bestand, nemen we altijd contact met je op voor deze doorzetten voor productie. Heb je een orderbevestiging van ons ontvangen (dit is niet hetzelfde als een bestelbevestiging)? Dan betekent dit dat jouw bestanden geschikt zijn voor druk.

Hoe moet ik mijn bestanden uploaden?

Nadat je succesvol een bestelling hebt geplaatst heb je de mogelijkheid om direct jouw drukbestanden te uploaden. Je kan op de bedankt pagina direct klikken op "Bestanden uploaden".

Wanneer je klikt op 'bestanden uploaden', word je doorverwezen naar een overzicht van de bestelling die je net hebt geplaatst. Hier klik je vervolgens op de groene 'upload' button (rechts).

Let op: wordt de uploadtool niet geopend? Klik dan nog een keer op dezelfde button.

Vervolgens kom je in de uploadtool terecht. 

Klik in het pop-up venster op de groene button 'Selecteer de bestanden' of sleep jouw bestand in het pop-up venster.

Zodra je het juiste bestand hebt geselecteerd zal deze in de uploadtool verschijnen. Bovenaan de uploadtool zie je nog een keer wat het eindformaat is van jouw bestelde product en met welke afloop je rekening dient te houden. Komt het formaat van jouw drukbestand en de afloop overeen met hetgeen wat je hebt besteld? Dan klik je op de groene 'Doorgaan' button rechts boven.

De weergave van jouw drukbestand in de uploader is van een lage resolutie. Trek je hier in eerste instantie niets van aan. Wanneer jouw bestand van oorsprong van slechte resolutie is of onderdelen bevat die een slechte resolutie hebben, krijg je een pop-up melding te zien.

Vervolgens kom je in een nieuw venster terecht waar aan de linkerzijde van de pagina een samenvatting wordt gegeven van jouw bestand. 

In dit geval voldoet het bestand technisch aan de aanleverspecificaties. Er zijn geen problemen gevonden. Klik vervolgens rechts boven opnieuw op de 'Doorgaan' button. Je krijgt tot slot nog een laatste pop-up melding te zien:


Klik (als je akkoord gaat) op de 'Akkoord, druk dit bestand' button en jouw bestanden zijn aangeleverd. 

Nieuwe drukbestanden uploaden

Heb je een drukbestand geüpload, maar zijn deze afgekeurd door één van onze orderbegeleiders? Dan kun je via jouw eigen account een nieuw bestand uploaden. Je zoekt de desbetreffende bestelling op en ziet dat de button 'upload' onder het kopjes bestanden weer is geactiveerd (groen). 

Je komt vervolgens weer terecht in de uploadtool en doorloopt hier dezelfde stappen die je eerder hebt doorlopen.

Is de 'upload' button niet groen maar grijs? Stuur dan jouw bestanden onder vermelding van jouw ordernummer even naar info@dwcprint.nl. Dan voeren wij handmatig een check uit en zorgen wij ervoor dat de bestanden aan jouw bestelling worden gekoppeld. 

Het aanleveren / uploaden van bestanden lukt niet 

Krijg je een foutmelding tijdens het uploaden van jouw bestand(en) in onze uploadtool? Grote kans dat het uploadsysteem een time-out heeft. Het heeft dan te lang geduurd voor je een bestand hebt geselecteerd en geüpload. Sluit alle vensters, sluit de uploadtool en ga terug naar het overzicht van jouw bestelling. 


Afbeelding: foutmelding time-out in de uploadtool

Klik opnieuw op de groene 'upload' button en selecteer opnieuw het bestand wat je eerder probeerde te uploaden. Jouw bestand zal nu zichtbaar zijn in de uploadtool.

Het uploaden van mijn bestand duurt heel lang

Het uploaden van jouw drukbestand in onze uploadtool zou maximaal 5 minuten in beslag mogen nemen. Duurt het langer? Ook in dit geval raden we je aan de uploader even helemaal af te sluiten, terug te gaan naar het overzicht van jouw bestelling en vanuit hier opnieuw op 'upload' te klikken. 

Lukt het nog steeds niet om jouw drukbestand te uploaden? Mail dan het drukbestand onder vermelding van jouw ordernummer naar info@dwcprint.nl. Is jouw bestand te groot voor de mail? Dan kun je deze middels WeTransfer naar ons toesturen. Uiteraard ook dit onder vermelding van jouw ordernummer.

Belangrijk: als je de bestanden later aanlevert kan dit invloed hebben op de leverdatum van jouw bestelling. De levertijd gaat pas in zodra wij jouw bestanden drukklaar van jou hebben ontvangen. 

Heb je vragen en/of zijn er onduidelijkheden over het aanleveren/uploaden van jouw drukbestand(en)? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Hier zitten we klaar om je verder te helpen.