Speciaal gevouwen drukwerk bestellen

Wil je een gevouwen product bestellen wat een ander eindformaat heeft dan een standaard formaat en/of wil je deze op speciale wijze gevouwen hebben? Dan kun je deze als "speciaal gevouwen drukwerk" bestellen. Bij dit product kunnen we tot wel 10 rillen zetten op vrijwel iedere gewenste plek. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Hierover later meer.

Speciaal gevouwen drukwerk bestel je op een andere manier dan een standaard folder of gevouwen kaart. We gaan ten eerste uit van het planoformaat in plaats van het (gevouwen) eindformaat. Het planoformaat is het formaat wat jouw drukwerk heeft wanneer het geheel uitgevouwen is. Deze maten geef je op bij de invoer van het formaat wanneer je speciaal gevouwen drukwerk bestelt. 

Na het kiezen van de papiersoort en bedrukking geef je bij "Vouwen en rillen" onder de “Extra opties” aan hoeveel rillen we in jouw drukwerk aan moeten brengen. Jouw drukwerk wordt bij dit product altijd ongevouwen geleverd met rillen op de door jou aangegeven plek.

Voorwaarden voor eigen rillen

Er zijn een aantal voorwaarden voor het plaatsen van de rillen in jouw drukbestand: 

  • Plaats maximaal 10 rillen
  • De minimale afstand tussen de rillen is 1 mm
  • De rillen dienen op minimaal 10 mm van de snijlijn te worden geplaatst
  • Alle rillen dienen in dezelfde richting te lopen, horizontaal óf verticaal (een kruisril is dus niet mogelijk)

Rillen aangeven in je drukbestand

Het aantal rillen en de plek van de rillen geef je aan in jouw drukbestand. Gebruik hiervoor een lijn met een dikte van 1 pt en maak deze op als steunkleur met de naam "RIL". Deze is ook te vinden in de DWC steunkleuren bibliotheek (check de bijlage van dit artikel). Denk er wel om dat je de rillijn(en) op overdrukken zet!

Wil je weten hoe je de ril als steunkleur opmaakt? Wij hebben zowel voor Illustrator als InDesign een uitleg voor je geschreven.

Bijlagen