Werktekeningen ronde visitekaartjes

Downloaden van werktekeningen

De bestanden zijn onderaan of aan de linker kant (het kopje "Bijlagen") van deze pagina te downloaden. We adviseren je deze bij iedere bestelling opnieuw te downloaden zodat je altijd zeker bent van de laatste versie!

PDF template openen in Photoshop

Open het bestand (na downloaden) in Photoshop. Je krijgt vervolgens een venster te zien met alle importopties voor het pdf-bestand. Je kiest bij 'page options' voor 'crop to: Bleed box'. Vergeet niet de 'Mode' op CMYK te zetten! Je krijgt dan het template te zien. Om deze beter zichtbaar te maken kun je het beste even een nieuwe laag onder het template zetten en deze opvullen met wit. Heb je het template opgevuld? Verwijder of verberg dan de laag met het template en sla het bestand op als documenttype 'Photoshop PDF (*.PDF;*.PDP). Vervolgens selecteer je bij de PDF-voorinstelling '[PDF/X-1a:2001]'. Dit laatste is belangrijk omdat je hiermee voorkomt dat transparanties in schaduwen/speciale effecten problemen veroorzaken. Door jouw bestand te exporteren als PDF/X-1a:2001 vlak je alles af en kunnen deze problemen niet optreden.  

PDF template plaatsen in InDesign

Open InDesign en maak een bestand op op het formaat wat je wilt bestellen en zet de afloop (bleed) op 3mm. Plaats vervolgens het pdf template in dit nieuw aangemaakte bestand. Kies dan bij 'options' - 'crop to media'. Doe je dit niet? Dan wordt het template verkeerd geplaatst en komen de afmetingen niet overeen! Vul vervolgens het template en vergeet deze niet te verwijderen voor je het bestand exporteert als pdf. Exporteer jouw pdf met de PDF-voorinstelling '[PDF/X-1a:2001]. 

Heb je vragen over het opmaken van dit product? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Bijlagen