Drukwerk met perforatie

Wat is een perforatie?

Perforeren is het aanbrengen van een scheurlijn in je drukwerk. Een perforatie maakt het heel makkelijk om een deel los te scheuren. Deze optie wordt onder andere veel gebruik voor het drukken van entreekaarten, waarbij het controlestrookje wordt afgescheurd.


Hoe geef ik een perforatie aan in mijn drukbestand?

Geef in je drukbestand de plek van de perforatie aan. Je doet dit door een lijn op te nemen van 1 pt lijndikte, opgemaakt als steunkleur met de naam “Perfo”. Zet deze lijn op overdruk! Je vindt deze steunkleur ook in onze steunkleuren bibliotheek. De afstand tussen de perforatie en de snijrand van je drukwerk dient tenminste 10 mm te zijn.

We drukken deze perforatielijn die je op hebt gemaakt in een steunkleur niet mee, maar zo weten onze afwerkers precies waar de perforatie moet komen. Heb je geen mogelijkheid een lijn in een steunkleur op te nemen? Stuur ons dan een apart PDF bestand of instructie voor de plek van de perforatie per e-mail, o.v.v. je ordernummer.

Hier lees je alles over het opmaken van een steunkleur in je drukbestand.

Na het uploaden van je drukbestand wordt deze nog gecontroleerd door één van onze orderbegeleiders of de steunkleuren goed in je bestand is opgenomen.

Meerdere perforaties

De meeste ongevouwen producten kan je bestellen met perforeren als extra optie voor afwerking. Je kan dan wel maximaal 1 perforatielijn aangeven. Wil je meerdere perforaties of kruisperforaties? Dan kan je dit bestellen als een digitaal gestanste kaart. De perforaties neem je dan op als onderbroken snijlijnen.


Vragen over perforeren?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over perforeren? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!