Drukwerk met boorgat(en)

Wat zijn boorgaten?

Boorgaten, opberggaten of ook wel ponsgaten genoemd is niets meer dan een gat om bijvoorbeeld een vel papier in een map te kunnen doen.

Jouw drukwerk laten afwerken met een boorgat of meerdere boorgaten kan heel handig zijn, bijvoorbeeld voor wanneer je labels wilt maken waar een touwtje doorheen moet of wanneer je drukwerk wilt opbergen in ringbandmappen. Jij kunt jouw drukwerk heel eenvoudig laten voorzien van een boorgat. Je hebt keuze uit uit de volgende diameters:

  • boorgat Ø3mm 
  • boorgat Ø5mm 
  • boorgat Ø6mm

Het aanleveren van drukwerk met een boorgat

Heb je gekozen voor één boorgat? Dan dien je een klein geel stipje van 1mm op te nemen in jouw drukbestand (een andere contrasterende kleur mag ook). Onze afwerkers weten dan exact waar ze moeten gaan boren. Omdat het stipje heel klein is, zal dit uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn nadat jouw drukwerk is voorzien van een boorgat. 

Let op: voor de minimale afstand van het boorgat vanaf de snijlijn tot het hart van het boorgat dien je de diameter van het boorgat als uitgangspunt te nemen + 3mm. Stel, je kiest voor een boorgat van Ø3mm, dan is de minimale afstand van de snijlijn tot het hart van het boorgat dus 6mm. 

Twee of vier boorgaten

Kies je voor twee of vier boorgaten? Boorgaten hebben een vaste afstand en worden aangeduid met 80mm H.O.H. Dit houdt in dat er 80mm tussen de boorgaten zit, van hart tot hart. Je kan hiervoor dezelfde stippen gebruiken als hierboven.