Adobe Preflight-profielen downloaden en installeren

Foutmeldingen tijdens het aanleveren van jouw drukbestanden voorkomen? Check jouw PDF in Acrobat met behulp van onze Adobe Preflight-profielen. Hiermee wordt in één oogopslag duidelijk of jouw bestand voldoet aan de voorwaarden om het te kunnen drukken. 

Downloaden van de profielen doe je onderaan of aan de linkerzijde van het document.

Installatie van de profielen

Nadat je de profielen hebt gedownload open je Adobe Acrobat Pro. Rechts tref je een menu aan. Klik op "Print Production" > "Preflight" of zoek op "Preflight

Vervolgens zie je in een venster alle profielen staan die voor jou beschikbaar zijn. 

Klik vervolgens op "Options" > "Import Profile" en selecteer het profiel wat je wilt importeren. Het profiel is hiermee geïnstalleerd.

Gebruik van een controleprofiel

Als je bij ons een PDF upload controleren wij deze onder andere met de controle profielen die je hier kunt downloaden. Het geeft een hoop achtergrond informatie over je PDF.

Open de PDF die je wilt controleren in Adobe Acrobat Pro, en kies in het menu voor "Preflight" of zoek hierop. Er opent zich het volgende scherm. Hier kies je onder "Imported profiles" het profiel dat je wilt gaan gebruiken.

Selecteer het profiel en klik rechtsonder op "Analyze". De PDF word nu gecontroleerd, afhankelijk van het document kan dit even duren. Uiteindelijk zal het resultaat aan je gepresenteerd worden, heb je rode kruizen of gele uitroeptekens? Deze kan je dan aanklikken om de details te bekijken.

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan even contact met ons op! We helpen je graag verder.

Bijlagen